Inleiding

In onze winkel vindt u natuurlijk ons complete assortiment aan zuivel. Aangevuld met bio- geitenkaas, schapenkaas, feta, brie en blauwschimmelkaas gemaakt door andere producenten. Verder verkopen we brood en de onovertroffen kaneelmueslibollen van bakkerij De Knollentuin uit Nijmegen. Er is een klein assortiment kruidenierswaren. We betrekken verse groente en fruit van groothandel Udea (citrusfruit, bananen), De Klispoel, biologische tuinderij Gordon’s Spoor en soms van Lekker Lokaal. Zoveel mogelijk uit de buurt en alles altijd van biologische kwaliteit.
Het assortiment is klein, maar uit betrouwbare bron. We doen ons best om zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te verkopen. We kiezen zoveel mogelijk voor glas- blik- karton als verpakking en proberen het gebruik van plastic te verminderen. Wat de groente en het fruit betreft: Als het in Nederland kan groeien, kopen we het niet in als het product ingevlogen moet worden. Als de peren uit Nederland op zijn, halen we dus niet via de groothandel peren uit Argentinië. Tomaten en komkommers hebben we pas vanaf mei-juni en tot uiterlijk oktober, de rest van het jaar komen deze vruchtgroentes meestal uit Spanje of Italië en daar hebben ze het water zelf hard nodig. Het blijft een lastige keuze, wat staat er in de winkel?

Openingstijden

De winkel op het erf is vrijwel het hele jaar door geopend ALLEEN op vrijdagmiddag 14.00-18.00 uur. Voor diegenen die dat echt niet past, hebben we de KOELKASTMETHODE bedacht. Het systeem werkt al vele jaren tot grote tevredenheid van de gebruikers. En van ons, want, zo zeggen we dan, voor een vaste klant, daar kan je nog eens een koe voor houden.

In de zomer is de winkel altijd drie weken gesloten rond de Nijmeegse Vierdaagse (tweede helft juli). 

Waar te koop

Lekker Lokaal www.lekkerlokaal.nl
De Knollentuin, Fransestraat, Nijmegen
EKOPLAZA, Groenestraat, Nijmegen
EKOPLAZA, Ziekerstraat, Nijmegen
Van Nature, Gerard Noodtstraat, Nijmegen
Gebr. Beijer, Klein Amerika, Groesbeek
Vershof, Burg. Eiikelhofstraat, Millingen aan de Rijn
De Hazelaarshof, boerderijwinkel aan de Duffeltdijk in Kekerdom
Kaaswinkel Aurora, Im Hammereisen, Kranenburg verkoopt karnemelk, yoghurt en kwark van hier
Bauernladen Hebben in Frasselt verkoopt kaas van hier
Bakker Arend in Nijmegen verwerkt in enkele producten karnemelk van ons bedrijf.
Traîteur De Oorsprong uit Arnhem verwerkt in een aantal producten melk en soms kaas van ons bedrijf.

De koelkastmethode

Hoe het werkt

U geeft een vaste bestelling aan ons door, of mailt wekelijks een andere bestelling. Wij zetten de door u bestelde spullen klaar in één van de koelkasten in het achterhuis. U kunt het daar ophalen. Die koelkasten zijn altijd bereikbaar. Tot het “koelkastassortiment” wordt gerekend: kaas, zuivel, eieren, brood en broodjes, kruidenierswaren uit de winkel. Op vrijdag is het hele assortiment beschikbaar, dus ook brood. Dat heeft Paul vrijdagochtend dan vers gehaald bij de bakker. Op andere dagen van de week kunnen we wel zuivel, kaas enz. klaarzetten. Wacht u even een antwoord op uw mailtje af, zodat u zeker weet dat het voor u in de koelkast staat.

Geen statiegeld

U levert daar ook de lege flessen in. Aan “koelkastklanten” wordt geen statiegeld in rekening gebracht, we vertrouwen er op dat u lege flessen weer bij ons inlevert. We kunnen uiteraard niet zien wie hoeveel flessen terugbrengt.

Betalen

Wij administreren uw bestellingen. Aan het eind van de maand maken we de rekening op, die vindt u dan bij uw bestelling. We vragen toestemming om middels automatische incasso het verschuldigde bedrag van uw betaalrekening te halen. Geen gedoe dus met bonnetjes of contant geld. Bent u het niet eens met een geïncasseerd bedrag, dan kunt u dat terug laten boeken. In overleg komen we er vervolgens (tot nog toe) altijd uit.

Wijzigen, stoppen, vakanties

Eigenlijk spreken we onze koelkastklanten zelden. De communicatie verloopt meestal via antwoordapparaten en e-mails. We sturen onregelmatig nieuwsbrieven naar onze klanten, zodat u op de hoogte kunt blijven van ons reilen en zeilen. Het is voor onze productieplanning handig als u vakanties een week van te voren doorgeeft.

Belangstelling?

Neem contact op met ons:
Mieke van den Hengel en Paul Brinkhof
Zuivelboerderij Groenhouten
024-6631377
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website gebruikt session cookies. Zonder deze cookies kunnen sommige functies niet werken.