In stal en wei

excursies 01Al jaren lang ontvangen we af en toe groepen. Het varieert van familiedagen en bedrijfsuitjes tot schoolklassen en collega’s. Maar ook kwam er ooit een dansgroep uit Mali eens kijken naar de Hollandse manier van boeren toen ze in Nederland op tournee waren. Indien gewenst, spreken we ook Engels of Duits.

Tijdens zo’n bezoek kijken we in de stal of de weide naar het vee. We merken in het gesprek snel genoeg waar de belangstelling van de bezoekers naar uitgaat. De gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over diergezondheidszorg (en dan vooral het NIET gebruiken van antibiotica of hormonen), landbouwpolitiek, boerennatuur (wat is natuur nog in dit land…) voedselproductie, kwaliteitscontrole, biologisch versus gangbaar, landbouwtechniek, planning en organisatie, en dan ook nog wat het één met het ander te maken heeft! Waar uw oog op valt, waar u vragen over heeft, wat u over veehouderij leest in de kranten, waar u eens met een gewone boer over van gedachten zou willen wisselen, dat kan dan op ons bedrijf. Bovendien kunnen we een kijkje nemen bij de productieruimte van de kaas en de zuivel.
excursies 03En natuurlijk kunt u daar ook uw vragen stellen. Wanneer u dat van te voren aangeeft, openen we ook de winkel. Uiteraard kunt u een stukje kaas proeven.

Deze bezoeken zijn voor kinderen wel leuk, bijvoorbeeld om samen met ouders, de juf of met opa je te verbazen over de omvang van zo’n koe of om eens te zien hoe zo’n melkstal er nu in het echt uitziet. Maar we zijn geen kinderboerderij, we hebben géén knuffelkoeien of kuikentjes of konijnen. Onze kracht ligt in het vertellen over en laten zien van een gewoon biologisch melkveebedrijf en waarom wij daar zoveel plezier in hebben. Ook voor schoolklassen is het best interessant, maar dan vanaf groep 6, dus vanaf een jaar of negen.

Maak een afspraak

excursies 02U bent - na afspraak - bijna altijd welkom, ook in het weekend, maar niet op donderdag of vrijdag. Die dagen zijn gereserveerd voor het pasteuriseren en verpakken van consumptiemelk en slagroom en het klaarmaken van bestellingen en uitleveren. En natuurlijk is vrijdagmiddag de winkel open, dan hebben we onze handen ook vol.

Voor zo’n excursie vragen we 3,50 euro per persoon, met een minimum van 40 euro per groep. Meestal duurt zo’n bezoek ruim vijf kwartier, maar op verzoek kunnen we ook een langer of korter programma maken.

We verwelkomen u graag! U kunt ons per e-mail bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of even bellen 0246631377. Grote kans dat u dan ons antwoordapparaat treft, maar als u uw naam en telefoonnummer inspreekt, bellen we u terug.

Deze website gebruikt session cookies. Zonder deze cookies kunnen sommige functies niet werken.